Persbericht

Nieuwsupdate: 10-11-2021

Volt ziet af van deelname gemeenteraadsverkiezingen Breda

Breda, 10-11-2021 - Volt laat weten in maart 2022 jaar nog niet deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Breda. Dat heeft het bestuur van Volt Breburg (Breda-Tilburg) besloten enkele dagen voordat de kersverse kandidaten ingestemd zouden worden op het regionale ledencongres.

Voldoen aan eigen kwaliteitseisen

Vorige maand maakte Volt Breburg al bekend niet niet deel te nemen aan de verkiezingen in Tilburg omdat ze niet zouden voldoen aan de eigen kwaliteitseisen voor een kandidatenlijst. Ditzelfde geldt nu voor Breda nadat er deze week een wijziging plaatsvond in het aantal beschikbare kandidaten. De partij laat weten tevreden te zijn met de kwaliteit van de individuele kandidaten, maar dat de lijst in zijn totaliteit door de wijziging niet meer staaft aan hun idealen. Als belangrijke kwaliteitseis wordt pariteit genoemd - de gelijkwaardige verdeling tussen mannen en vrouwen op de lijst. In Breda is van de 39 raadsleden nu slechts één derde een vrouw.

De jonge regionale partij wil ook dat de lijst lang genoeg is. Gelet op de almaar stijgende lijn in de peilingen, wil de afdeling er voor zorgen dat ze daadwerkelijk kunnen leveren wat de kiezer van hen vraagt.

De beweging Volt zet door

Binnen een jaar na het landelijke succes hebben de leden uit Breda, Tilburg en andere omliggende gemeenten de regionale afdeling Volt Breburg uitgebouwd. Diverse teams hebben zich ingezet voor het schrijven van regionaal beleid, een verkiezingsprogramma, het werven van kandidaten en het voorbereiden op een politieke campagne. Ook nu deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen is uitgesloten, zeggen de leden het geluid te willen blijven verkondigen. Via verschillende wegen, waaronder inspraakmogelijkheden in de gemeenteraad, willen ze zo alsnog invloed uitoefenen op nog te nemen beslissingen in de stad.

Maar ook buiten hun eigen stad blijven de Bredanaars zich inzetten. Volt is een grassroots-organisatie waarin juist alle enthousiaste leden een belangrijke rol spelen. Zij zijn de oren en ogen van de landelijke en Europese politici. Van klimaatmarsen en woonprotesten tot opruimacties tijdens World Cleanup Day. Volt is een beweging die stads- en landsgrenzen overschrijdt. In de vele off- en online discussiefora en debatten worden lokale uitdagingen besproken en de beste voorbeelden uit Europa naar de regio gehaald.

Het congres wat Volt Breburg gepland had staan voor zaterdag 13 november zal nog steeds doorgang vinden. Hoewel er niet meer gestemd zal worden op de kandidaten, zullen de leden nog wel kunnen stemmen op het opgestelde beleid en nieuwe bestuursleden. Daarnaast hoopt de partij dat het een leuke interessante avond wordt waarop zowel leden als andere geïnteresseerden kennis met elkaar kunnen maken en ideeën uit kunnen wisselen.


Foto: Volt Breburg tijdens één van de bijeenkomsten ter voorbereiding op de campagne

Persberichten:

Persberichten en andere publieke uitingen worden verzonden naar de regionale media en andere contacten op onze PR-lijst. Bekijk een overzicht van onze berichten of schrijf je in voor onze PR-lijst via de pagina Pers en Media.